Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba Sakarya Ziyareti


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba Sakarya Ziyareti

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Inal Ardzınba’yı, Türkiye ziyareti kapsamında Sakarya Abhaz Derneğimizde ağırladık.

Rusya federasyonu Abhazya Büyükelçi Yardımcısı Dimitri Ketia, Abhazya Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Avidzba, Abhazfed Başkanı Murat Gümüş Mahariya ve Temsilci Yardımcısı Cansuh Lazba, dernek başkanı Oral Kobaş ve Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sakarya Abhaz Derneği Kültür Merkezinde bir araya geldi.

Sakarya, Abhazların hem kültürel anlamda, hem de nicelik olarak en yoğun yaşadığı kenttir bu nedenle yeni “Kültür Merkezimiz” toplumumuzun her kesimini kucaklayacak bir yapıda olacaktır diyen Başkan Kobaş yeni dernek binasını gezdirerek sayın bakana mimari projesi hakkında bilgi verdi.

Sözlerine bu güzel projeyi hayata geçiren Sakarya Abhaz Derneği’ni tebrik ederek başlayan sayın bakan, yeni kurulan parlamento ile Anavatan ve diaspora ilişkilerini, dayanışma içinde geliştireceklerini söyledi.

“Burada olmaktan son derece mutluyum bizim Abhazya’daki ve Türkiye diasporasındaki kardeşlerimizle olan diyaloğumuzu, birbirimize olan entegrasyonumuzu sağlamak için buradayız. Halkımızın birbirleriyle buluşması ve ilişkilerin daha aktif hala getirmek için, bundan sonraki süreçte yeni projeler ve programlarını hayata geçirmenin önemine değinen sayın bakan,

Sakarya Abhaz Derneği Kültür Merkezi için Vladislav Ardzınba büstü ile Abhaz mutfağı Patsha sözünü vererek, güçlerimizi birleştirip ileriye dönük çalışmalarımıza devam edeceğiz mesajını verdi.

Derneğimizi ziyaret sonrası Abhaz Fed Ayhabılar kurulu başkanı Ümit Atiyba’nın daveti ile Kayalar köyünde yemeğe geçildi.

Video Galeri

Fotoğraf Galerisi

Biyografiler

img25

Ömer Büyüka -Beygua-

img25

Papapha Mahinur Tuna

img25

Oktay Chkotua

img25

Fazıl İskender