Abhazya Demografya Bakanı Beslan Dbar sel bölgesinde


Abhazya Demografya Bakanı Beslan Dbar sel bölgesinde

Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Bakanı Beslan Dbar; Türkiye Temsilcisi Vadim Haraziya, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkan'ı Atanur Akhusba ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Abhaz Derneği Başkan'ı Oral Kobaş ve Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Zerrin Şamba İstanbul Abhaz Derneği Başkan'ı Şamil Yaşba ile birlikte Dilaver, Esmahanım, Uğurlu ve Caferi'ye Köylerini ziyaret ederek köy muhtarları ve yetkililerden bilgi aldı.

Bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan, eksik ve yapılması gereken ne var ise Abhazya Devleti olarak yapacaklarını söyledi. 
Bakan Dbar; sel felaketinin olduğu gün yayınladığı mesajda 'Abhazya Devleti tüm imkanları ile yanınızdadır' mesajını göndermişti.

Esmahanım ve Dilaver Köyü Ayhabıları ise; kendisinin Abhazya'dan kalkıp gelmesinin afetzedelere moral verdiğini, bu zor günde kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür ettiklerini, herhangi bir eksiklerinin olmadığını, olduğu taktirde Abhazya Cumhuriyeti'nin yardıma koşacağından emin olduklarını belirttiler.

Heyetle çok yakından ilgilenen Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ise; Sayın Bakan'ın ziyaretinden oldukça memnun kaldığını, bu elim olay sonrasında herkesin bir araya toplanıp acıları paylaşmasının hem bölge halkına hem de yöneticilere moral verdiğini söyledi.

Video Galeri

Fotoğraf Galerisi

Biyografiler

img25

Ömer Büyüka -Beygua-

img25

Papapha Mahinur Tuna

img25

Oktay Chkotua

img25

Fazıl İskender