ABHAZ DERNEKLERİ FEDERASYONU 6 OLAĞAN GENEL KURULU


ABHAZ DERNEKLERİ FEDERASYONU 6 OLAĞAN GENEL KURULU

Abhaz Dernekleri Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu Tamamlandı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan kongreye üye dernek delegelerinin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafir katıldı.
Geri Dönüş Bakanı Sayın Beslan Dbar, Abhazya Türkiye Temsilcisi Sayın Vadim Kharazia, Abhazya Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Büyükelçisi Sayın İgor Ahba ve Güney Osetya Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Sayın Remzi Yıldırım'ın yanı sıra Abhaz Parlamenterler Dima Gunba, Astamur Logua, Tayfun Ardzınba ve Dünya Abhaz Diasporası Temsilcileri katıldı.

Yapılan Kongrede, Başkan Atanur Akhusba güven tazeledi ve başkanlığa yeniden seçildi.
Kongre boyunca yapılan konuşmalarda Abhaz Örgütlenmesi ve önemi ön plana çıkarken, federasyon yeni yönetimine başarılar dilendi.
Konuşmaların ardından;
faaliyet raporu, mali rapor ve denetleme kurulu raporları sırası ile okundu ve tek tek oylanarak ibra edildi.

Daha sonra Başkan Atanur Akhusba'nın oluşturduğu Yönetim Kurulu, asıl ve yedek listesi ile Denetleme Kurulu asil ve yedek listeleri delegasyonun oylarına sunuldu.
Delegasyon yapılan oylamada, oy birliği ile yeni oluşturulan yönetime yetki verdi.

Abhaz Dernekleri Federasyonu 6. Olağan Kongresinin toplumumuza hayırlı olmasını diliyoruz. Gücünü tabanından, üye ve derneklerinden alan Abhaz Dernekleri Federasyonu ilkelerinden vazgeçmeden topluma hizmet etmeye devam edecektir.

Video Galeri

Fotoğraf Galerisi

Biyografiler

img25

Ömer Büyüka -Beygua-

img25

Papapha Mahinur Tuna

img25

Oktay Chkotua

img25

Fazıl İskender