Kuruluş Tamamlandı Sıra Büyümede


Kuruluş Tamamlandı Sıra Büyümede

1. Kuruluş Yıldönümü Basın Bildirisi

Sakarya kent hafızasında 150 yıldır varlığını sürdüren Abhazlar hiçbir dönem bu kadar heyecanlı olmamıştı. Bu heyecanın nedeni;  artık yaşadıkları kentte kendi adlarını taşıyan bir kurumlarının olmasıdır.

Yıllardır kendi adımızla örgütlenmemiz önünde engeller çıkarılıyordu. Ancak “sakin güç” olan Abhaz halkının iradesi tarihte her zaman olduğu gibi sahneye çıktı ve “bin üye” hedefini 4 ay gibi kısa bir sürede aşarak kendi adlarını taşıyan kurumlarının Kuruluş Kongresi’ni yaşama geçirdi.

Kuruluşunun I. Yıldönümünde Sakarya Abhaz Derneği bin beş yüz üye sayısıyla Sakarya’mızın sivil toplum kuruluşları arasında öne çıkmayı başardı.

Artık Kuruluş sürecimiz geride bırakılmıştır. Reddettiğimiz klasik dernekçilik anlayışı karşısında güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşu olma yolunda tüm organlarıyla kurumsallaşma sağlanarak Sakarya Abhaz Derneği oluşumunu tamamlamıştır.

Şimdi sıra büyüme dönemindedir. 2. Yılımızda yeni hedefler; beş bin üyedir. Vakıf oluşturmaktır. Kendi binamızı edinmektir. Dilimizi, kültürümüzü yaşatmanın, geliştirmenin yanı sıra nicel varlığımızı nitel varlığa dönüştürerek kalıcı, sonuç alıcı, toplumsal fayda sağlayan ve Abhazya’nın dünyada hak ettiği konumu pekiştirecek projeleri yaşama geçirmektir.

Geçtiğimiz bir yıl içerisindeki yoğun çalışma tempomuzda bizleri destekleyen, yanımızda olan, siyasi parti ayırımı gözetmeksizin tüm milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Valilerimiz, Parti İl Başkanlarımız, Rektörümüz, STK Temsilcilerimiz, Basın Mensubu arkadaşlarımız, Sakaryalı Hemşehrilerimiz, Kentdaşlarımız ve elbette Abhaz Soydaşlarımız; daha nice kuruluş yıldönümlerinde ortak başarılarımızın mutluluğunu yaşamak arzusuyla sizleri saygıyla selamlıyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. 22 .ŞUBAT.2015

 

Video Galeri

Fotoğraf Galerisi

Biyografiler

img25

Ömer Büyüka -Beygua-

img25

Papapha Mahinur Tuna

img25

Oktay Chkotua

img25

Fazıl İskender