Abhaz Dernekleri Federasyonu Gençlik Buluşması


Abhaz Dernekleri Federasyonu Gençlik Buluşması

Bugün burada büyüklerimizle değil, kadınlarımızla değil, Abhaz toplumu olarak gözbebeğimiz, geleceğimizin umudu, toplumumuzun var olma güvencesi gençlerimizle, tarihi bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz.

Bu vesile ile Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun koordinatörlüğünde, Sakarya Abhaz Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan bu gençlik buluşmasına hoş geldiniz diyor, siz değerli gençlerimizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum.

Ayrıca, değerli büyüklerim, Abhazya Cumhuriyetinin değerli temsilcileri, Abhaz halkının değerli yöneticileri federasyon başkanım ve dernek başkanlarım sizleri de saygıyla selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum.

Sevgili gençler;

İçinde yaşadığımız şu dünyada her canlı gerek insanlar, gerek hayvanlar ve gerekse bitkiler kendi soylarının devamını sürdürmeye kodlanmıştır. Bu yaşamın değişmez bir gerçeğidir. Sizler Abhaz toplumunun geleceğisiniz. Sizler sadece biyolojik olarak değil, atalarımızın bu dünyada bıraktıkları her bir iz’in bir devamısınız. O iz’leri ileriki yıllara taşıyacak en büyük güvencesisiniz. Sizler yüzyıllardan beri var olan kadim Abhaz halkının kültürünün, yaşam biçiminin mirasçılarısınız. Bu anlamda her biriniz sadece kendi geleceğinizden değil, halkımızın geleceğinden de sorumlusunuz. Bizler büyükleriniz ve ağabeyleriniz olarak bugüne kadar yaşadıklarımızı, bildiklerimizi, atalarımızın bizlere devrettiği kültürümüzü sizlerle paylaşacağız. Sizler de bütün bu zenginlikleri gelecek nesillere aktaracaksınız.

Sevgili gençler;

Bir an’ı değerli kılan o an’ı yaşayan insanlardır. Bugün buradaki buluşmayı sadece bir paylaşım toplantısı olarak görmek, ya da tarihe mal etmek sizin elinizdedir. Yıllar sonra diasporada, ya da anavatanımızda yaşayan halkımız, bu salonda yaptığımız mütevazi buluşmanın nasıl tarihe mal olduğunu anlatabilirler. Bu sizin elinizdedir. Öyleyse bugün buradan, Abhaz halkının yürekli gençleri olarak önümüzdeki yüzyıllara birlikte seslenelim; Dünyanın neresinde olursak olalım biz Abhaz gençleri geleceğimizin devamı için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Hangi şartta olursa olsun önceliklerimiz tarihimizi, kültürümüzü öğrenmek ve öğretmek olacaktır. Anavatanımızın var olma mücadelesinde, Abhazyamızın tanınması ve tanıtılması için her birimiz kendi yaşamımızda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Dünyada nerede yaşıyorsak yaşayalım asla kimliğimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Abhaz toplumunun yürekli gençleri olarak, kültürümüzün içinde var olan ilkeleri; dünya insanlarının kardeşçe yaşaması, barışın hakim, sevginin ve saygının egemen olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

 Sevgili gençler;

Bütün bu konularda sizlerin başarılı olacağınıza inancım tamdır. Sizlere güveniyorum. Gelin bu günü, bu başlangıç buluşmasını tarihe geçirin. Bunu başaracak gücünüz vardır. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum, sizleri sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. 30.04.2016

 

Video Galeri

Fotoğraf Galerisi

Biyografiler

img25

Ömer Büyüka -Beygua-

img25

Papapha Mahinur Tuna

img25

Oktay Chkotua

img25

Fazıl İskender