Kültür Gecesi 31 Mart 2018


Kültür Gecesi 31 Mart 2018

Değerli büyüklerim, değerli konuklar,

Bu akşamki kültür gecemizde ;  Serdivan Belediye başkanımız Sayın Yusuf Alemdar aramızda, A.C. Geri Dönüş Devlet Komitesi başkanı Sayın Beslan Dbar aramızda, A.C. Türkiye yemsilcisi Sayın Vadim Haraziya ve yardımcısı Sayın Cansux Lazba aramızda, Federasyon ve dernek başkanlarımız aramızda; kültür gecemize katılmalarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Değerli konuklar,

A.C. kurucu lideri Sayın Vladislav Ardzınba’nın bundan 25 yıl önce kurduğu A.C. Geri Dönüş Devlet Komitesi’nin kuruluşunun 25. Yılı nedeniyle geçen hafta Abhazya’daydık. Demografya’nın programlarına katıldık, devlet başkanımız Sayın Raul Hacınba ile görüşme imkanımız oldu. Sizlere selamlarını iletti. Kendisini Sakarya’ya davet ettik, bu yıl içinde geleceğini söyledi. Tarih ve organizasyon çalışmalarına başladık, gelişmeleri süreç içinde sizlerle paylaşacağız.

Şimdi müsaade ederseniz misafirlerimize Abhazca hitap etmek istiyorum;

 Ҳаҭыр зқәы asasça,yaxa şaxaaz ytabup höa şöshöar staxup.

 Değerli konuklar,

Çocuklarımızı hayata hazırlayan, onları  emanet ettiğimiz sevgili eğitmenlerimizi buraya çağırmak istiyorum.  Her hafta bıkmadan-usanmadan büyük bir heyecanla çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla  ilgilenen değerli hocalarımız;   yalnız dil, müzik ve dans değil, onların kendi tarihlerini, geleneklerini bilen gençler olarak yetişmelerinede katkıda bulunuyorlar.

Çocuklarımıza, gençlerimize Abhazca dil eğitimi veren Elis Argunıpha. Dans ve müzik eğitimi veren Burak Jane ve Şeyma Humsaçapha, kadınlarımıza Abhaz El Sanatları konusunda eğitim veren, Mayıs ayında da sergileri olacak Zeynep Şarbalıyıpha.

Bu değerli hocalarımızı tanımaktan ve onlarla çalışmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Yürekten alkışlayalım.

Tabiki hocalarımızdan sonra en büyük alkışı da çocuklarımızın ailelerine yapmak lazım. Yaz kış demeden büyük bir fedakarlıkla çocuklarını bu çalışmalara getirdiler. Büyük özveri gösterdiler. Onlara da çok teşekkür ediyorum.

Hepinize saygılar sunarım. 31.03.2018

 

Video Galeri

Fotoğraf Galerisi

Biyografiler

img25

Ömer Büyüka -Beygua-

img25

Papapha Mahinur Tuna

img25

Oktay Chkotua

img25

Fazıl İskender